HTML

Hello America, jöttem dolgozni

Friss topikok

Címkék

Archívum

A játéktér

2014.06.11. 02:58 andras91

Következő rovatomban bemutatom nektek a mi kis életterünket, Put-in-Bay szigetét:

Put-in-Bay egy kis 150 fős holiday falu az Erie tó South Bass szigetén, Ohio államban. Ez az Erie tó félig Amerika, félig Kanada területéhez tartozik, kifolyója a Niagara folyó, mely része az ugyazezen a néven futó híres vízesés is és egyébként a 10. legnagyobb tó a világon, vagy 400 km hosszú és 100 km széles, átlagosan pedig 19 m mély, szóval egész komoly kis Balaton van itt. Tavaly elmentünk a vízeséshez, sajnos a csapatról készült fotót nem találom, de ez a dolog valahogy így néz ki:

IMG_0080.JPG

Ahhoz képest, hogy a tó ilyen bazinagy, fürdésre ritkán használják, az amerikaiak elég sznobok ilyen téren, inkább medencékben és jakuzzikban fürdenek, a tavat meghagyják a horgászat és a hajózás szerelmeseinek. 

Ohio amúgy nem a legextrémebb állama az USA-nak, pár nagyobb város van a közelben, mint Detroit, Cleveland vagy kicsit arrébb már másik államban Chicago, esetleg Pittsburgh. Mivel sokminden nincs itt, Put-in-Bay szolgál a régió kis ékszerdobozkájának, egyfajta Siófokként, ahová az emberek inni, enni, bulizni, pancsolni, hajókázni és pihenni járnak. 

A szigetet 4 módon lehet megközelíteni (extrém jetpack meg hasonló megoldásokat leszámítva): jet-tel 20 dolcsiért Port Clintonból, komppal 7 dolcsiért Catawbaból, repülővel kicsit drágábban és magánjachttal talán mégdrágábban. Mivel itt az amcsikat felveti a pénz, hajója kb. mindenkinek van és unalmukban azzal járkálnak egyik szigetről a másikra. Megállnak, kikötnek, kajálnak egyet, tankolnak, napoznak majd továbbállnak. 

Az amerikaiaknak nem sok történelmük van, úgyhogy azt igyekeznek amennyire lehet felturbózni. Volt itt pl. egy csata 200 évvel ezelőtt (Battle of Lake Erie) az amerikaiak meg az angolok között. Na mi ennek a csatának a bicentenárióját a szigeten 3 éve ünnepeljük, a glorious victory kb. 70 ember halálát jelentette, össz-vissz 6 hajóval csatáztak az angolok, de itt ennek emlékműve van, barlang ahol a a csata hősei megszálltak meg nagy Don't give up the ship zászlók mindenfele... Neten még festményt is találtam az ütközetről:D Amúgy szerintem nem kell mondani, hogy itt az emberek nagyon büszkék a nemzetiségükre, amerikai zászlót vesznek fel alsógatyának is és minden este vigyázban állva énekelve nézik végig a "flag ceremony"-t, ahol egyébként egy bolgár srác teszi be a zenét, majd egy szlovák csaj elkezdi tekerni le a zászlót és egy magyar srác meg elteszi zsákba azt mielőtt földet érne.

Na ennyit a kultúráról, jöjjenek a főbb színhelyek:

A-Frame

Az A-Frame a sziget magyar nagykövetsége, itt száll meg évek óta az összes honfitársunk (már aki befér, mert mostmár annyian vagyunk itt, hogy a 10 fős ház is kicsi). Nagyon jó kis ház, mert van egy nagy nappalija ahol lehet bandázni és kiesik a várostól, úgyhogy bármikor csapható egy jó házibuli, sőt a kertben tüzet is lehet rakni. Ja és nagyon fontos: VAN wifi.

IMG_3026.JPG

A képen látható bicikliket hajtjuk melóba, tavaly ezek szanaszét dobálva voltak mindenfele a ház körül, idén egész kulturáltan tartjuk őket, lehet, mert még szezon eleje van. (közben eltelt pár nap, jelentem már most szanaszét vannak és szerintem meg sincs mind, de majd meglátjuk, ha mindenki egyszerre akarja használni őket:D)

Boardwalk

A Boardwalk a sziget legmenőbb étterme, két része van, a main deck és az upper deck. Én a main decken vagyok, halakat, rákokat, kagylót sütögetek olajban meg pénztárazok a Fish Shak nevű részlegén. Van még itt egy Little Galley ahol hot-dog, hamburger meg corndog kapható (ilyen kukoricás bundaszerűségben kisütött virsli pálcikára tűzve) és hát a főattrakciója a main decknek a seafood, ahol grillezett lazac, steak, rákvalami, homár, homárfőzelék, különböző tengeri cuccos szendvicsek, csirke meg hasonló, normálisabb kaják vannak. Van itt még 1-2 bár és az upper deck ahol rendes asztalos, hostesses, pincéres kiszolgálás van, de szerintem erről már írtam korábban, úgyhogy nem szaporítanám a szót, akinek nem volt elég: http://www.the-boardwalk.com/pdscms/

Ilyen menő amcsi felvágós bejárata van:

IMG_3090.JPG

és így néz ki oldalról a partról fotózva, ez az egész a képen az étteremhez tartozik:

IMG_3088.JPG

Hooligans

Ez "A kocsma" a szigeten, minden booker alkalmazott itt vedel, hála az akciónknak. Egyébként ez egy ír kocsma tele vagy 20féle különböző sörrel, hétvégén élőzenével, nagy tévékkel amin nézhetők a meccsek és btw étteremként is üzemel (itt ettünk múltkor, amit írtam is már).

IMG_3075.JPG

Liquor Store & Grocery

Szintén fontos állomás a helyi kisbolt és a mellette található italbolt. A fogyasztási szokásainkat jól jellemzi, hogy a Grocery-ben eddig 2-szer voltam, a Liquor Storeba pedig szinte minden nap benézünk. Az eladó egy jófej feka csávó, mindig ajánl nekünk valami ütőset, legutóbb UV Blue-t ittunk (ilyen vodkás cukros szutyok) Mountain Dew-val, egész finom és hatása is van, bár összesen 12%-os. (megjegyzés: a szigeten nem árulható 20% feletti alkohol, mert rontja a bárok businessét)

Itt a kép ezen csodás építményekről, balra a piabolt, jobbra a kaja:

IMG_3076.JPG

Na egyenlőre ennyi, mert most indulnom kell bulizni, ugyanis kedd van, ami itt a sand barban mindig nagy party-t jelent, tele bolgár vendégmunkással, ezért a nickneve bolgár party. Egyik kedden sem hagyható ki, még Eric Booker is a bárasztalon pörög ilyenkor...

További helyszínek coming soon...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://welcometoamerica.blog.hu/api/trackback/id/tr366281421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása